Highlights langs de route

De volledig uitgestippelde parcoursen, van circa 12 km en 18 km, bestaan uit een mix van cultuur, architectuur en nog niet ontdekte pareltjes van de stad.

De informatie op deze pagina is van toepassing op de editie van 2022. In aanloop naar de volgende editie wordt deze pagina voorzien van een update.

Parcourskaart

Bekijk hier de routes van de 12 km en 20 km en de highlights die je tijdens de Urban Walk Rotterdam bezoekt. 

Download de parcourskaart (pdf)

 

Cultuurpodium Perron

Perron is een must-visit voor liefhebbers van elektronische muziek. Geniet elk weekend van verschillende genres van techno en meer.

Het is slechts twee minuten van Rotterdam centraal station! Bekijk perron.nl voor het programma.

Doctor Watsons

Ontsnappen uit een escaperoom was nog nooit zo makkelijk! Tijdens de Urban Walk Rotterdam wandel je door de locatie van Doctor Watsons.

Doctor Watsons is een specialist in ongebruikelijke belevenissen. In de mysterieuze kelder zijn 2 escaperooms en een SpeakEasy bar gevestigd. De doctor neemt je mee in de belevingswereld van de Victoriaanse aristocratie rond 1900. Jij bent zelf de hoofdrolspeler in al zijn mysteries die leiden tot memorabele ervaringen die je de rest van je leven deelt met elkaar. Authentieke verhalen voor memorabele belevenissen.

Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut is het nationale museum voor architectuur, design en digitale cultuur. Gelegen in de architectuurstad Rotterdam, in het Museumpark met Kunsthal Rotterdam en Depot Boijmans Van Beuningen als buren. Het Nieuwe Instituut heeft verschillende tentoonstellingsruimtes, een museumwinkel, een museumcafé (met het mooiste terras van de stad), een auditorium, educatieve ruimtes en een tuin. De architectuurcollectie die het instituut beheert is te raadplegen in het vrij toegankelijke Research Centre. 

Foto door Johannes Schwartz

MyLife Rotterdam

Met een adembenemend uitzicht op de Maas kunt u bij MyLife Rotterdam aan de Maas zelfstandig trainen, onder begeleiding van uw MyCoach of een van onze inspirerende groepslessen volgen. 

Het MyLife-familiegevoel is belangrijk voor ons. Jong en oud kunnen hier met plezier aan de slag! 

In combinatie met alle andere faciliteiten zoals de wellness inclusief sauna en stoomcabine, kinderopvang en lounge kom je terecht in de gezelligste fitnessfamilie van Nederland.

Bibliotheek Rotterdam

Bibliotheek Rotterdam is een van de drukstbezochte plekken van de stad en daarmee hét kenniscentrum en cultureel podium van Rotterdam. Bezoekers komen uit alle wijken van de stad en alle culturen en nationaliteiten uit de stad weten de bibliotheek te vinden. We zijn een neutrale, veilige en warme plaats, die voor de meeste Rotterdammers dichtbij genoeg is om er gemakkelijk gebruik van te kunnen maken. Een bibliotheek van Rotterdammers, maar vooral ook mét Rotterdammers!

Markthal

Op een historische plek aan de Binnenrotte, direct naast station Blaak en de grootste buitenmarkt van het land, staat de Markthal. De speciale vorm, het kunstwerk aan de binnenzijde, de bruisende marktvloer en de hoogte maken de Markthal tot een bijzonder schouwspel. Nergens ter wereld is de combinatie van een grote overdekte markt, (food)winkels, horeca, een supermarkt, woningen en een ondergrondse parkeergarage onder één dak te vinden.

Kubuswoningen

De Kubuswoningen mogen natuurlijk niet ontbreken langs de route van de Urban Walk Rotterdam. Deze opvallende woningen, ontworpen door de Nederlandse architect Piet Blom, zijn kubussen die in een hoek van 45 graden zijn geplaatst. Piet Blom ontwierp de Kubuswoningen eind jaren zeventig op verzoek van de gemeente. De route loopt langs de opvallende gele woningen. 

Erasmusbrug

Nog zo'n boegbeeld van de stad is de Erasmusbrug. De bekendste brug van Nederland is de verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van Rotterdam. De 800 meter langer hangbrug over de Maas heeft een 139 meter hoge stalen pyloon, die met 40 tuien is gemonteerd. Door de vorm van de pyloon wordt de brug ook wel 'De Zwaan' genoemd.  

Centraal Station Rotterdam

Het station waar dagelijks ruim 110.000 reizigers de trein nemen of overstappen. De ruime stationshal zal onderdeel zijn van de Urban Walk Rotterdam. Het station wordt ook wel de internationale toegangspoort genoemd van Rotterdam. Intercity’s uit heel Nederland, de Thalys en andere internationale hogesnelheidstreinen stoppen hier dagelijks meerdere keren per dag.

Wijkpark Oude Westen

Vanuit de drukke straten in het oude westen loop je zo Wijkpark Oude Westen in. Het groene gedeelte bestaat uit een voorplein met bloeiende perenbomen, bankjes, fonteinen en een groot sportveld 

Museumpark

Het parcours van de Urban Walk Rotterdam loopt ook deels door het Museumpark. Het Museumpark maakt deel uit van de zogenaamde 'Kunst-As' en omvat zes op loopafstand van elkaar gelegen musea: Het Nieuwe Instituut, Chabot Museum, Kunsthal, Villa Sonneveld, Natuurhistorisch Museum Rotterdam en het net gebouwde depot van het Museum Boijmans Van Beuningen.

Willemsbrug

De rode Willemsbrug over de Nieuwe Maas verbindt het stadscentrum ter hoogte van de Oude Haven met het Noordereiland op zuid.

Rijnhavenbrug

We lopen ook over de Rijnhavenbrug die de verbinding vormt tussen de Wilhelminapier en de steeds populairder wordende wijk Katendrecht. Leuk weetje: al snel na de oplevering van de brug in 2012, werd de Rotterdamse brug volgehangen met liefdesslotjes