Highlights langs de route

De volledig uitgestippelde parcoursen, van circa 12 km en 18 km, bestaan uit een mix van cultuur, architectuur en nog niet ontdekte pareltjes van de stad.

Bekijk hieronder welke highlights er onderdeel zouden zijn van de afgelaste editie in 2020. 

Kubuswoningen

De Kubuswoningen mogen natuurlijk niet ontbreken langs de route van de Urban Walk Rotterdam. Deze opvallende woningen, ontworpen door de Nederlandse architect Piet Blom, zijn kubussen die in een hoek van 45 graden zijn geplaatst. Piet Blom ontwierp de Kubuswoningen eind jaren zeventig op verzoek van de gemeente. De route loopt zondag 11 oktober langs de opvallende gele woningen. 

Erasmusbrug

Nog zo'n boegbeeld van de stad is de Erasmusbrug. De bekendste brug van Nederland is de verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van Rotterdam. De 800 meter langer hangbrug over de Maas heeft een 139 meter hoge stalen pyloon, die met 40 tuien is gemonteerd. Door de vorm van de pyloon wordt de brug ook wel 'De Zwaan' genoemd.  

Centraal Station Rotterdam

Het station waar dagelijks ruim 110.000 reizigers de trein nemen of overstappen. De ruime stationshal zal onderdeel zijn van de Urban Walk Rotterdam. Het station wordt ook wel de internationale toegangspoort genoemd van Rotterdam. Intercity’s uit heel Nederland, de Thalys en andere internationale hogesnelheidstreinen stoppen hier dagelijks meerdere keren per dag.

Wijkpark Oude Westen

Vanuit de drukke straten in het oude westen loop je zondag 11 oktober zo Wijkpark Oude Westen in. Het groene gedeelte bestaat uit een voorplein met bloeiende perenbomen, bankjes, fonteinen en een groot sportveld 

Museumpark

Het parcours van de Urban Walk Rotterdam loopt ook deels door het Museumpark. Het Museumpark maakt deel uit van de zogenaamde 'Kunst-As' en omvat zes op loopafstand van elkaar gelegen musea: Het Nieuwe Instituut, Chabot Museum, Kunsthal, Villa Sonneveld, Natuurhistorisch Museum Rotterdam en het net gebouwde depot van het Museum Boijmans Van Beuningen.

Willemsbrug

De rode Willemsbrug over de Nieuwe Maas verbindt het stadscentrum ter hoogte van de Oude Haven met het Noordereiland op zuid.

Tijdens de Urban Walk Rotterdam verbind de Willemsbrug het eerste deel van het parcours met het laatste stukje van de route 

Rijnhavenbrug

We lopen zondag 11 oktober ook over de Rijnhavenbrug die de verbinding vormt tussen de Wilhelminapier en de steeds populairder wordende wijk Katendrecht. Leuk weetje: al snel na de oplevering van de brug in 2012, werd de Rotterdamse brug volgehangen met liefdesslotjes