Highlights langs de route

De routes van ongeveer 12 km en ongeveer 20 km van de Urban Walk Rotterdam bestaan uit een mix van cultuur, architectuur en nog niet ontdekte pareltjes van de stad. De route zal je langs prachtige historische plekken en andere bezienswaardigheden in Rotterdam brengen. Onderweg kom je verschillende muziekpunten, stempelposten en koffiepunten tegen. 

Let op! Deze pagina bevat informatie over de tweede editie van de Urban Walk Rotterdam in 2023. In aanloop naar het volgende evenement zal de website aangepast worden.

Routekaart

Bekijk hiernaast de routekaart van de Urban Walk Rotterdam op zondag 24 september. Dit jaar wandel je langs en door unieke locaties in de stad zoals het Maritiem Museum Rotterdam, Dudok In Het Park en de Foodhallen Rotterdam. 

De route kaart via Google Maps bekijken? Klik hier

De routekaart in het groot bekijken? Klik hier

Urban Walk Rotterdam 2023

Start en finish: Maritiem Museum Rotterdam

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door het maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Het Maritiem Museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon. Hier zijn onze historische schepen afgemeerd en bijzondere gastschepen. In de werkplaatsen kom je achter het geheim van maritieme ambachten en scheepsbouw.

Dudok In Het Park

Dudok In Het Park is gevestigd in een rijksmonument uit 1750, in het Park van Rotterdam. Ontsnap op het terras of in het prachtige monumentale pand heel even aan het drukke stadsleven. Geniet van de rustige omgeving en het prachtige uitzicht op het Park, aan de voet van de Euromast.

Bij Dudok In Het Park kan je terecht voor een heerlijke lunch, borrel, high tea of kop koffie/thee met een stuk Dudok taart.

Brewpub Reijngoud

Brewpub Reijngoud is de Brewpub (Brouwerijbar) van de Hofbrouwerij Reijngoud. De bar staat in directe verbinding met de brouwerij, en biedt de gasten zo naast bier, ook sfeer te proeven van een echte Rotterdamse brouwerij. Ze zijn gevestigd in de Hofbogen, een monumentaal pand onder een oude, niet langer gebruikte spoorweg. Ze hebben een groot aanbod tapbieren, waaronder 10 verse bieren van hun eigen brouwerij. Kom gezellig langs en probeer één van de in huis gebrouwen biertjes en geniet van een goede pizza of een vleesplank met door ons zelf gerookte brisket, spareribs en nog veel meer! Proost!

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

In Het Natuurhistorisch - een doodleuk museum -  loop je door de entreehal die bekend staat als de grootste museumvitrine van Nederland met prachtig uitzicht op het hangende skelet van een 15 meter lange potvis en zijn gedroogde geslachtsorgaan van (bijna) anderhalve meter. Let ook op de balein van een Groenlandse walvis en de reusachtige meerval die in 1915 bij Aalsmeer werd gevangen.

Biergarten Rotterdam

Vlakbij Rotterdam Centraal vind je Biergarten Rotterdam. Hier kun je genieten van de zon, boven houtskool bereid eten en natuurlijk een ijskoud biertje! De menukaart bevat verschillende soorten bier waardoor er voor ieder wat wils te vinden is. Met de gezellige muziek is het de ideale plek voor een borrel, of om even bij te komen na een lange wandeling.

Foodhallen Rotterdam

Foodhallen Rotterdam verwelkomt je tijdens de Urban Walk Rotterdam in hun industriële urban jungle. De locatie genaamd Pakhuismeesteren, stond de afgelopen 40 jaar leeg, maar is nu het bruisende centrum van ‘’Kop van Zuid’’. In de Foodhallen worden eten, drinken, entertainment en kunst samengebracht zodat jij optimaal kan genieten van jouw bezoek. Met lokale keukens die smaken van over de hele wereld presenteren, is er voor ieder wat wils!

Foodhallen Rotterdam Urban Walk Rotterdam 2023

Stadswerf Koningspoort

Stadswerf Koningspoort is een 100-jaar oude scheepswerf aan de Oude Haven in Rotterdam, gebruikt om erfgoedschepen te onderhouden. De huidige dwarshelling en kraan op het terrein komen beiden uit 1920 en zijn beiden geïnstalleerd nadat in 1963 de mond van rivier de Rotte (de oude havenmond van Rotterdam) werd afgesloten met een dam. Momenteel wordt de werf gerund door (semi)vrijwilligers die gesteund worden door de Vrienden-van-de-Koningspoort.

Pathé Schouwburgplein

Pathe Schouwburgplein is een moderne en comfortabele bioscoop met 7 zalen met ruim 2400 stoelen in het hartje van Rotterdam. Er wordt een grote variatie aan films aangeboden van blockbusters tot art-house titels. Uniek is de IMAX zaal waar je de film beleeft zoals je nergens een film kan zien. Behalve films kijken kan je sinds kort ook gamen in onze Go Gaming Area waar 30 high-tec plekken de gehele dag beschikbaar zijn.
Pathé Schouwburgplein is dagelijks van vroeg tot laat geopend, op vrijdag en zaterdag kan je zelfs aan het begin van de nacht nog naar de film. Verder is het voor bedrijven mogelijk om met of zonder film één van de zeven zalen te huren voor bijvoorbeeld bedrijfs- of productpresentaties.

Kortom, de Pathé bioscoop, centraal in Rotterdam op het Schouwburgplein heeft voldoende mogelijkheden om iedereen een fijne (film) beleving te bezorgen.

Fenix Food Factory

De Fenix Food Factory is een markt vol verse producten in het Fenix I pakhuis in Katendrecht. Je kunt hier dagelijks terecht voor ambachtelijke producten van verschillende ondernemers zoals de Kaapse Brouwers en de Booij Kaasmakers. Allemaal Rotterdamse ondernemers met een gemeenschappelijke visie: ze delen een liefde voor eten, hebben een expertise in handgemaakte ambachten en de overtuiging dat de voedselindustrie moet veranderen. Dit maakt de Fenix Food Factory een culinaire broedplaats en een heerlijke plek om te winkelen, te leren hoe producten worden gemaakt en traditionele smaken te ervaren.

Skateland Rotterdam

Tijdens de Urban Walk Rotterdam loopt u door één van de meest toonaangevende skateparken van Nederland: Skateland Rotterdam. Dit park staat niet alleen bekend om zijn sportieve mogelijkheden, maar biedt ook een platform voor culturele en sociale ontwikkeling. Het bestaat nu 24 jaar, heeft jaarlijks 25.000 bezoeken en heeft een oppervlakte van 3.000m². Skateland biedt een totaalbeleving met een uitgebreid lessen-programma, events, wedstrijden, buitenterras en keuken. Wij kijken uit naar alle wandelaars om hen te laten zien hoe Skateland Rotterdam kan inspireren en verrassen. Tot snel!