Goed voorbereid aan de start

De Urban Walk Rotterdam is een unieke stadswandeling langs en door de highlights en onontdekte plekken van Rotterdam. Deelnemers kunnen kiezen uit een route van ongeveer 12 of 20 km.

Bij het concept van de Urban Walks verkennen deelnemers de mooiste plekken van Nederland te voet. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen de wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat de steden te bieden hebben. Na afloop van de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een uniek aandenken aan de mooie wandeltocht.

Let op! Deze pagina bevat informatie over de tweede editie van de Urban Walk Rotterdam in 2023. In aanloop naar het volgende evenement zal de website aangepast worden.

Programma zondag 24 september

Tijd Activiteit
Vanaf 8:30 uur Evenemententerrein open (wandelkaarten afhalen, catering open)
9:00 uur Startwave 1 (12 & 20 km)
9:30 uur Startwave 2 (alleen 12 km)
10:00 uur Startwave 3 (alleen 12 km)
16:00 uur Finish laatste deelnemer en sluiting evenemententerrein

Wandelroute

De start- en finishlocatie is dit jaar het Maritiem Museum Rotterdam. 

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door het maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Het Maritiem Museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon. Hier zijn de historische schepen afgemeerd en bijzondere gastschepen. In de werkplaatsen kom je achter het geheim van maritieme ambachten en scheepsbouw.

Bekijk de andere locaties op de route hier

Onderweg

Op het parcours kom je de volgende pijlen/borden tegen: deze pijlen geven de te lopen route aan. 

Bereikbaarheid

De start- en finishlocatie bevindt zich bij het Maritiem Museum Rotterdam. Het adres van deze locatie is Leuvehaven 1 te Rotterdam. We adviseren je zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of met de fiets te komen. Hieronder vind je meer informatie over de bereikbaarheid per vervoersmiddel. 

Fiets of te voet
Het Maritiem Museum is uitstekend bereikbaar te voet of per fiets. Ideaal als je in Rotterdam of omgeving woont of verblijft! Er is voldoende ruimte om je fiets te stallen in de buurt van het museum. Ook is, aan de overkant van de straat, de (gratis) openbare fietsenstalling 'Coolsingel' te vinden.

Openbaar vervoer
Het museum is uitstekend bereikbaar met tram, bus, metro, trein, waterbus en -taxi:

  • Trams vanaf CS: lijn 8 richting Spangen, lijn 23 richting Beverwaard en lijn 25 richting Carnisselande
  • Bus: lijn 32 halte Westblaak
  • Metro: Station Beurs of station Leuvehaven
  • Trein: Centraal station Rotterdam of station Blaak
  • Waterbus: Halte Erasmusbrug
  • Watertaxi: Halte 47 Leuvehaven


Auto 
Het Maritiem Museum heeft geen eigen parkeergelegenheid. Kom je toch met de auto? Dan kun je je auto parkeren in parkeergarage Erasmusbrug, parkeergarage Markthal, parkeergarage Museumpark, parkeergarage Schouwburgplein en de P+R Kralingse Zoom. Parkeren is daar gratis als je verder reist met OV. Met de metro reis je in 10 minuten naar station Beurs, bij het museum voor de deur.